Начало Статии

prodava-se


СтатииЕЛЕКТРОННИ КАРТИЧКИ ЗА ФИРМИ, БИЗНЕСА, СВОБОДНИТЕ ПРОФЕСИИ! Картинки за фирмени сайтове, блогове. Е-мейл
Написано от Пепи Андреева   

ЕЛЕКТРОННИ КАРТИЧКИ ЗА ФИРМИ, БИЗНЕСА, СВОБОДНИТЕ ПРОФЕСИИ!

Пожелания, поздравителни писма, картинки за фирмени сайтове, блогове.


Фирмени картички, пожелания, поздрави! Какъв е смисълът от тях? Трябва ли да ги изпращате и на кого? По какви поводи? А как точно да изглежда Вашата картичка?

Замисляли ли сте се над тези въпроси? Да, с някои хора контактувате основно по работа – клиенти, колеги, фирми, с които имате обща дейност, доставчици, с персонала Ви.

И все пак, преди да са бизнесмени, клиенти, персонал..., всички тези хора са нормални човешки същества с чувства, емоции.

Какъв ще е ефектът, ако се научите да контактувате с тях не само "сухо" и по работа, но и с уважение, внимание, добри обноски, приятелско чувство?

Нищо не говори по-добре за Вас от искреното поведение, доброто възпитание, обноските. Ще Ви струва твърде малко да поздравите по всеки значим повод, а ефектът от това вероятно ще е неочакван и за Вас.


 • 1. Ще зарадвате хората, че ги помните, че Ви интересуват.
 • 2. Ще напомните за себе си на клиенти или колеги, които вероятно са Ви позабравили, а може би се нуждаят от услугите или стоките Ви.
 • 3. Една електронна картичка, изпратена с писмо, винаги е придружена от адреса на сайта Ви, блога и други данни за контакт. Получателят вероятно ще се заинтересува да види какво ново има при Вас, с какво може да му бъде полезна дейността Ви.
 • 4. Електронният поздрав съдържа името на фирмата Ви, лого или други символи. Получени ненатрапчиво, по приятен повод, тези символи вероятно ще бъдат запомнени. Бизнесът Ви ще бъде разпознаваем, предпочитан, защото това лого или име „Нещо ми говори, познато е, не крие рискове, мога да се доверя...”

Как трябва да изглежда фирмената Ви картичка?

Основно, трябва да бъде съобразена с повода, по който я изпращате. Важно е и на какви хора изпращате – мъже, жени, интересите им, възраст...

Какво целите с електронната картичка? Дали просто да поздравите или и да напомните за Вашите отношения, за дейността си?

Можете да изберете нещо стандартно за конкретен повод: за Свети Валентин - сърце, за Коледа - елхичка или някаква украса, за Великден - великденски яйца, пиленца...

Така няма да поемете риск, ще изглеждате нормално в очите на получателя. Не е ясно обаче едно - дали Вашият поздрав няма да прилича на стотици други, дали няма да се слеете с множеството, да изглеждате сухо и тривиално.

По мое мнение Вашата картичка би могла да е и различна - закачлива, нестандартна, провокативна, а ако сте смели дори и леко абсурдна! Разбира се, ще съдържа името на фирмата Ви, лого или други символи, но защо да не е свързана и пряко с дейността Ви?

Какво пречи, ако продавате обувки, коледната елха да е накичена с Вашите обувки, името на фирмата и други символи?

Ако произвеждате тоалетна хартия, има ли нещо лошо, сърцето за Свети Валентин да е прегърнало продукта Ви или седнало върху него?

За Великден всички изпращат яйца, пиленца, агънца... Ами ако от Вашата картичка наднича и поздравява не агнето, а вълка?

За Цветница се пращат кокичета, нарциси, лалета, зюмбюли... Ще Ви направя и аз картичка с цвете, но какво?! Нищо от очакваното

Вторият тип картички за фирми – интересните, със сигурност ще бъдат запомнени, ще накарат получателя да се усмихне. Е, има и някои малки неудобства край тях.

Не става да накарате секретарката да намери някаква си картинка в Мрежата, набързо да я надпише и разпрати. Ще трябва малко по-рано да потърсите дизайнер, който да изпълни картичката, картинката. Ще се наложи комуникация, да обсъдите повода, дейността Ви, целите и възможни варианти, ще заплатите и услугата...

Вероятно обаче главоболията си заслужават. А също и риска, ако изберете нестандартен, провокативен вариант. Опитът ни е показал, че когато сме създавали най-щурите си и абсурдни електронни картички, те просто са превземали Мрежата и то по-бързо от очакваното. Обидени няма, има развеселени получатели и потребители

Хубаво ще е, ако Вашият картинен файл е анимирана, блестяща или 3D-картичка. Тези варианти са сравнително сложни за изпълнение, но са впечатляващи.

При създаването на електронната картичка или картинка, трябва да се помисли и за добър текст, пожелание, изписано грамотно и на български. Ако получателите пък са от чужбина, редно е да се ползва английски или друг език, в зависимост от националността на хората, с които контактувате.

А по какви поводи е редно да изпратите поздравителна картичка?

Погледнете календара! За всеки по-голям национален или религиозен празник е добре да поздравите. Поздравителни писма с картинка или картичка се изпращат и за Рожден ден на фирма, юбилей или други значими събития, свързани с фирмата. Ако желаете да представите на партньори и клиенти Ваша нова дейност, голяма промоция, която тече при Вас или друго значимо събитие, удачно ще е да изпратите писмо. Поздравете и съобщете за значимите Ваши дейности, събития, продукти. Разбира се, добре е да приложите и интересен картинен файл, с който да онагледите написаното.


Тази статия набъбна доста! И все пак, като последно ще кажа: независимо дали сте бизнесмен със собствена дейност или практикувате свободна професия, желателно е работата Ви да е представена в Мрежата чрез собствен сайт, блог, страница. Заедно със задължителните данни за фирмата Ви и описание е добре да приложите и уникални картинни файлове, съобразени с дейността Ви и създадени специално за Вас. Всеки един детайл и подробност са значими и градят добрия имидж!


Ако имате нужда от създаване на картичка или картинен файл за фирмата и дейността си, винаги можете да ни потърсите ТУК или на адреса за контакти в animacii.net.

Ще се постараем да сме максимално добри в изпълнението, но и да дадем свежи идеи, съвети, с които да Ви помогнем в избора и постигането на желания резултат.


Автор и бърборината тук Peppy Пепи Андреева

 
ЕЗИК, ЕЗИЦИТЕ! Кои са най-говоримите езици в света! Е-мейл
Написано от Пепи Андреева   

Вероятно си мислиш - английски?! Според една статия се оказва, че не е така.

Ето и класацията на езиците, както и броя на хората, които говорят на тях:

 

1. МАНДАРИН (книжовен китайски) - над 845 милиона

2. ИСПАНСКИ - 329 милиона

3. АНГЛИЙСКИ - 328 милиона

4. ХИНДУСТАНИ - 242 милиона

5. АРАБСКИ - 221 милиона

6. БЕНГАЛСКИ - 181 милиона

7. ПОРТУГАЛСКИ - 178 милиона

8. РУСКИ - 144 милиона

9. ЯПОНСКИ - 132 милиона

10. НЕМСКИ - над 90 милиона

 

Ако темата за езиците ти е интересна, «ТУК» можеш да прочетеш оригиналната статия.

 
Към правителството и Г-н Бойко Борисов! Е-мейл
Написано от Пепи Андреева   
            Към правителството и Г-н Бойко Борисов

                            Обръщение-равносметка

 
Уважаеми Г-н Борисов и избрана преди време от мен партия ГЕРБ!

Измина почти мандата Ви. Избрах Ви заради вярата, харизмата на Бате Бойко (впрочем все още ми харесва, като мъж), заради обещанията, че ще се живее по-сигурно, по-честно, по-добре, че ще заприличаме и ние на бели хора.

Та, ето моята равносметка!

                                        ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

 1. Здравната реформа – къде е тристепенното здравно осигуряване? Искам да плащам малко повече за здраве, но да получавам истински безплатно и адекватно лечение.
 2. Здравната каса – поема ми частично само стандартни медикаменти. А тези от нас, които се лекуват с другите методи – фитотерапия, хомеопатия, хранителни добавки? Купувам ги и аз от аптеката, но на тях отстъпка няма. Иначе здравната министърка иска да въведе медицинско обучение за лечители...
 3. Къде са истински евтините лекарства, новите здравни центрове?

                                      ПАРИТЕ НИ

 1. Не сме ли отново най-бедните в Европа?
 2. Пенсиите – у дома от пенсионерите никой не получи и лев увеличение. Напротив – тези с инвалидни пенсии ги грози опасност на всеки две години да ходят на ТЕЛК, защото сигурно ще са станали здрави и прави...
Последното не е ли шанс за недобросъвестни доктори от ТЕЛК-а да поизнудват хората?

„Ако ми бутнеш, може и отново да имаш пенсия!”

     3. Инфраструктура – да, имаме нови магистрали! Ами пари за бензин, от къде? То, трябва да налееш, че да идеш я до морето, я до София, където ще видиш новите станции на метрото. Впрочем, тези магистрали трябваше да докарат европейски инвестиции у нас. Като сме имали инфраструктура, хората с парите и бизнеса щяли да дойдат! Къде ги?!

                                НОВ ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ

 1. Вярно, направихте ни част от Европа! Забранихте ни да пушим в кръчми, ресторанти и кафенета.
А бе Г-н Борисов, от времето на Дядо Вазов и Ботев кръчмата е място на порока!

Остава да ни турят там по една книжка и да станат читални.

Иначе, глупавите швейцарци по този повод гласуваха на референдум и отхвърлиха забраната за пушене на закрито.


                               ПОСТИЖЕНИЯ В СПОРТА

Супер сме! Доказахме го на олимпиадата! Добре се откриват стадиони и зали, само че там трябва да има кой да спортува, а и кой да тренира децата. Трябва си май държавна дългосрочна политика по въпроса.


                                     КРИЗАТА

Икономическа криза било, та затова така, пари няма, здраве няма, образование куца, държавни служители стачкуват...

Ама видите ли? Нас от Европа ни хвалят!

Да, добре! И какво от това? Това ще напълни джоба, масата или банковата ми сметка?

Горките гърци, колко зле били, махнаха им 14-та пенсия, 13-та заплата...

На всичките си приятели и обичани от мен хора пожелавам гръцката криза! Плаж, бузуки, таверна и скромни доходи – 711 евро минимална бюджетна заплата.

И за да не помисли някой, че просто съм негативна и отричам всичко ще кажа:


В това правителство харесвам културния министър – Вежди Рашидов.

Май е по-българин от много етнически българи!

Но, една птичка пролет прави ли?
 

 P.S. Глупаво или не, ще чакам и вярвам, че Г-н Борисов може би ще прочете тези редове, а защо не и лично да ме убеди в „неправотата” ми!

Пепи Андреева

animacii.net

 
« НачалоПредишна1234СледващаКрай »

Страница 1 от 4
AddThis Social Bookmark Button
Няма онлайн потребители

Реклама

 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement

Анкета

Оценката Ви за сайта?